nasjonal turistvei varanger, visit varanger, vardø, varanger, birding varanger, driving varanger, vadsø

Varanger - Nasjonal turistvei

Varanger, Norges arktisk utpost, der naturen har født og formet sitt stolte folk i tusenvis av år. Varanger  handler det om lyset, de lange linjene i landskapet og om de lange linjene bakover i tid. Her får du tid å puste, finne roen og kjenne på naturens krefter. Du kjører gjennom bjørkeskog, myrterreng, og et rått klippelandskap. Varanger er kjent for et variert fugleliv og faunaen her er unik. En reise langs vegen til ishavet byr på kontrastfylt natur, hvor endestasjonen Hamningberg en reise til verdens ende. Om du kjører vegen om høsten vil du kanskje oppleve det stålgrå lyset, og det øde landskapet vil virkelig stå fram som enda mer magisk.

Som besøkende bør du ta deg tid til å se på noen av de sjeldne fugleartene. På strekningen er det bygd flere skjul for fuglekikkere og andre hvor du kan sitte i le for vær og vind mens du nyter landskapet og være en del av naturens krefter. På kjøreturen vil du mest sannsynlig få oppleve reinsdyr på nært hold, og mest sannsynlig må du også stoppe for disse trafikantene. 

På Steilneset minnested møter vi deler av historien som kan være vanskelig å forstå. Hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet krevde 91 ofre. Ekkerøy er også en perle å stoppe ved. Historiene om hekserier og hvordan kulturen og kjerringråd for å overleve ble omgjort til tragiske hendelser er fantastisk rørende å høre om.

  Nærheten til Russland, finsk innvandring og samiske tradisjoner gir området et spennende kulturmangfold.

Varanger - Nasjonal turistvei

 

Varanger - Nasjonal turistvei fuglekikking