Bildet viser Edgar som holder en kongekrabbe helt nært kamera
Bildet viser Edgar som holder en kongekrabbe helt nært kamera
Bildet viser tre stykker som er på en båt, den ene holder opp en stor kongekrabbe
Bildet viser en dame som holder opp en stor torsk hun har fått på kroken.
Bildet visen en som skal tømme en krabbeteine, full av krabbe i båten.
Bildet viser det tre stykker som ser på konge krabbe, den ene personen holder i handen.
Show full image
Hide full image

Varanger King Crab Safari

Kongekrabben er en ettertraktet og en verdsatt delikatesse verden rundt. Bli med en ekte yrkesfisker og lær deg hvordan å fange og tilberede denne delikatessen!

Turen starter i Nesseby havn, et livlig fiskerimiljø og i hjertet av den sjøsamiske bygda Nesseby. Skipperen Edgar tar dere ut på Varangerfjorden for å trekke teiner slik han har gjort i de siste 20 årene. Det var i Øst-Finnmark krabben først kom etter at Russiske forskere hadde satt den ut utenfor Murmansk på 60-tallet.

Hver tur er unik i og med at krabben trives på ulike dybder gjennom året. Gjestene blir med på å sortere ut fangsten og får lære fra en ekte fisker om kongekrabbens liv i havet. Kongekrabbe er blitt en betydelig del av yrkesfiskernes livsgrunnlag i dette området og det er viktig å benytte seg av ressursen på en bærekraftig måte.

Etter at teinene er trekt er det mulig å prøve ut havfiske. Ingen erfaring er påkrevd og alt nødvendig utstyr er klart ombord. Med sin toppmoderne båt og lange erfaring som fisker, kan Edgar garantere at fisken biter på kroken! De vanligste fangstene er torsk, sei, hyse og steinbit. Er man skikkelig heldig kan til og med kveita komme opp fra havbunn!

Facilities

  • Concierge high light
  • Sommer
  • Familievennlig
  • Måltid inkludert
  • Lett