visit Varanger, birding varanger, travel varanger

Reisen hit

Å reise til Varanger er ikke så vanskelig som man kanskje tror når man skal til arktiske strøk. Vi kan velge mellom fly, hurtigruten og bilveien. Det finnes flere flyplasser her og hvor du skal, eller hvordan du ønsker å reise avgjør hvilken flyplass du benytter. Uansett hva du foretrekker kan Visit Varanger hjelpe deg med å sy sammen en pakke som passer for akkurat deg. 

Fly til Varanger

Til Kirkenes kommer du med SAS og Norwegian fra Oslo og deretter flyr du videre med Widerøe. Det er et eventyr i seg selv å reise med Widerøe og reiser du på en klar dag er utsikten du får helt fantastisk. Og er du så heldig å reise om vinteren vil du fra flyet veldig ofte få øye på nordlys. 

Med bil i Varanger

Det er mulig å leie bil på flyplassen i Kirkenes og ved flere små flyplasser i Varanger. Det er mange steder å stoppe underveis som er verdt en kikk. På vår nettside vil du kunne lese om flere fugledestinasjoner og andre severdigheter det er verdt å få med seg.

Til Varanger med Hurtigruta

Hurtigruten kan tas fra så langt sør som Bergen og så langt nord som Kirkenes. Varanger har flere stopp på ruten. Å reise med Hurtigruten er en opplevelse i seg selv, men vi anbefaler dere som reisende å også gå på land og få med de aktiviteter og severdigheter som er rundt i Varanger. Det er ofte verdt å ta en ekstra overnatting, eller gå av hurtigruten for å komme på et annet sted i Varanger. Det er så mye å få med seg også dit Hurtigruten ikke går.