CBIS 6239001
CBIS 6239004
Show full image
Hide full image

Krabbesafari i Syltefjord

price from
900 NOK

Bli med på turen og nyt den fantastiske naturen i Syltefjord, havet og spenningen når vi finner den store Camtschatica krabben.

En tur ut på sjøen i en av våre båter innbefatter alltid gjennomgang av sikkerhetsutstyr ( flyte/rednings-dresser) oppførsel ombord i båten etc. Vi drar, etter en briefing om sikkerhet og redningsutstyr med vår guide, ut i fjorden med vår rib, for å hale opp krabbeteiner.
Vår guide vil hele tiden fortelle og vise hvordan dette foregår.

Camtschatica krabben, eller "russekrabben" er svært utbredt i nord. Det var allerede i 1930 årene at russerne begynte forskningen på kongekrabben i Moskva. Denne forskningen førte ikke fram før i begynnelsen av 1960 årene.
Den første Kongekrabben i Norge ble fanget i 1977 . Den hadde gått seg fast i et kveitegarn i "Klubbvika" i Varangerfjorden.

Kongekrabben kan bli over 1.5 meter i diameter og veie 12 kg. Den vokser langsomt og blir først kjønnsmoden i en alder på crabb_o10-12 år men kan til gjengjeld bli opp til 30 år gammel. Kongekrabben trives på dybder fra 5 til 300 meter og i vanntemperaturer på 2 til 7 grader, noe som gjør norskekysten yndet for denne arten.

Facilities

  • Sommer
  • Familievennlig
  • Lett