CBIS 4744703
CBIS 4747533
CBIS 4747534
Show full image
Hide full image

Arntzen arctic Adventures vinter fototur i Varanger

price from
17500 NOK

Finnmark er det nordligste fylket i Norge, mer enn 250 fuglearter er observert i regionen, i løpet av 7 dager besøker vi våre 4 lokaliteter: Taiga i Pasvik, Sør-Varanger nær den russiske grensen, Bjørkeskogen i Vadsø, Havneskjulet i Vadsø og Hornøya i Vardø.

Finnmark er det nordligste fylket i Norge, og har alltid vært møtestedet for øst og vest, i kultur som natur og geografi. Finnmark er også et smeltedigel hvor nordlige og sørlige, vestlige og østlige arter møtes i en variasjon av habitat. Mer enn 250 arter er observert i regionen, og avhengig av sesongen kan du finne et stort antall interessante arter:
Fototur Varanger vinter går over 7 dager hvor vi besøker våre fire lokaliteter: Taiga i Pasvik, Sør-Varanger nær den russiske grensen, Bjørkeskogen i Vadsø, Havneskjulet i Vadsø og Hornøya i Vardø.

Taiga i Pasvik, Sør-Varanger kommune, nær den russiske grensen.
I Pasvik bor vi nær russegrensen i hytte som er bygd på slutten av 1960-tallet.
Fasiliteter: Fuglemater på yttersiden, samt tilgang til to andre matere i området. Utetoalett, strøm, badstu, felt-dusj i badstuen, utsikt til russisk grense. Kort gåtur fra parkering til hytten. Gode muligheter for fotografering av nordlys. Ingen internett.
Viktig: Mobiltelefonen bør være avslått eller låst til norsk mobilnettverk under oppholdet, hvis telefonen kobles til russisk nettverk kan det koste MYE penger..

Bjørkeskogen, Varanger fuglepark i Vadsø kommune
I fugleparken bor vi i hytte. Transport til hytten er med snøskuter og slede. 3 minutters kjøretur.
Fasiliteter: fuglemater for STOAT og PASSERINES. Strømaggregat som brukes på natten i 2 timer, for ladding av batterier til strøm. Utedørs toalett, badstu, feltdusj i badstu. Gode muligheter for fotografering av nordlys. Ingen internett.
I perioder har opptil 3 forskjellige STOATS vært på fuglematerne. Når man fotograferer STOATS er det veldig viktig å følge instruksjonene gitt av guiden. Mens vi venter på STOAT bruker vi PASSERINE-skjulet ved en annen lokalitet i fugleparken og fotograferer de fuglene som er der. 4 personer kan bruke skjulet samtidig.
Det er også satt ut kasser for NORTHERN HAWK ugler i Varanger fuglepark. Hvis det er mus eller lemmen tilstede, burde uglene også være der.
Alle vil også få muligheten til en kort skutertur i fugleparkområdet for å se etter WILLOW GROUSE og andre fugler.

Havneskjulet i Vadsø, Varangerfjorden.
Film på engelsk og norsk fra fotoskjulet og annen info: https://www.youtube.com/watch?v=llx0IJ0RPGM
Fra fotoskjulet kommer du tett inn på Stellarand, King Eider og andre fugler. King Eider er vanligvis ikke å finne i havnen etter 1. April. Maks tre fotografer i skjulet samtidig.
http://www.varanger.info/?page_id=844

Hornøya, Barentshavet, Vardø Kommune
45 minutters kjøretur fra Vadsø til Vardø, deretter første båt på morgenen ut til Hornøya.

Facilities

  • Concierge high light
  • Måltid inkludert
  • Lett
  • Voksen over 18 år